Šećerna trska je obnovljivi izvor. Biljka dostiže zrelost za samo devet mjeseci.
Prirodna vlakna su biorazgradiva i kompostibilna na siguran i zdrav način za okoliš.
Zbog svoje biorazgradivosti, naši se proizvodi od vlakana šećerne trske relativno brzo razgrađuju i pretvaraju u kompost.
Kompost se može koristiti kao rasadnik ili gnojivo za nove biljke, a ciklus se zatvara.
Prednosti jednokratne ambalaže od šećerne trske:
- najekološkiji materijal koji se trenutno koristi u prehrambenoj industriji, jer je potpuno biorazgradiv i kompostibilan
- jači i kvalitetniji od većine alternativa
- nema utjecaja na okus hrane
- dobra toplinska svojstva: prikladno za temperature između -25°C i 220°C
- vodootporan i otporan na ulje: prikladno za vruću, mokru i masnu hranu
- mogu se koristiti u mikrovalnim, električnim i plinskim pećnicama
- vrlo dobra alternativa polistirenskim proizvodima što se tiče otpornosti i toplinskih svojstava


Proizvodi od vlakana šećerne trske ekološki su održivo rješenje za uslugu hrane i jednokratnu ambalažu.