Prednosti jednokratne ambalaže od šećerne trske

Šećerna trska je obnovljivi izvor. Biljka dostiže zrelost za samo devet mjeseci.

Prirodna vlakna su biorazgradiva i kompostibilna na siguran i zdrav način za okoliš.

Zbog svoje biorazgradivosti, naši se proizvodi od vlakana šećerne trske relativno brzo razgrađuju i pretvaraju u kompost.

Kompost se može koristiti kao rasadnik ili gnojivo za nove biljke, a ciklus se zatvara.

Prednosti jednokratne ambalaže od šećerne trske:

  • najekološkiji materijal koji se trenutno koristi u prehrambenoj industriji, jer je potpuno biorazgradiv i kompostibilan
  • jači i kvalitetniji od većine alternativa
  • nema utjecaja na okus hrane
  • dobra toplinska svojstva: prikladno za temperature između -25°C i 220°C
  • vodootporan i otporan na ulje: prikladno za vruću, mokru i masnu hranu
  • mogu se koristiti u mikrovalnim, električnim i plinskim pećnicama
  • vrlo dobra alternativa polistirenskim proizvodima što se tiče otpornosti i toplinskih svojstava

Proizvodi od vlakana šećerne trske ekološki su održivo rješenje za uslugu hrane i jednokratnu ambalažu.